Cada any, el 21 de setembre, se celebra el Dia Internacional de la Pau arreu del món. L'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 2001 va declarar aquesta data com el dia dedicat a commemorar els ideals de pau de cada nació i poble.

Dins del programa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, s'ha dedicat un capítol a promoure la pau, la justícia i institucions sòlides. Exactament, l'encarregat és l'ODS 16 a causa que els conflictes, la inseguretat, les institucions febles i l'accés limitat a la justícia continuen suposant una greu amenaça per al desenvolupament sostenible del planeta.

Aprofitant el Dia Internacional de la Pau, es detallarà la importància que cobra l'ODS 16 en el panorama mundial.

ODS 16: PAU, JUSTÍCIA i INSTITUCIONS SÒLIDES

L'objectiu principal d'aquest capítol que forma part de l'Agenda 2030 és promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l'accés a la justícia per a tota la població i crear institucions eficaces i responsables a tots els nivells. Per assolir aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible el món necessita institucions públiques que puguin proporcionar educació i assistència sanitària de qualitat, així com aplicar polítiques econòmiques justes i dedicar una protecció inclusiva de l'entorn.

Per aconseguir la pau, la justícia i institucions sòlides a tot el món, és important la cooperació de governs, societat civil i de les comunitats. Només així es podran practicar solucions duradores que redueixin la violència, facin justícia i garanteixin la llibertat de totes les persones.

Cada individu pot impulsar el canvi; promovent la inclusió i el respecte cap a totes les persones, independentment de les seves diferències.