El proppassat dimarts va tenir lloc la presentació del PECT Ebre Bioterritori, del qual la Fundació Innòmnium desenvoluparà un projecte d'emprenedoria cívica per a promoure la sostenibilitat a l'Ebre. Consisteix en un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) finançat pel Programa Operatiu FEDER 2014-2020.

L'operació liderada per Innòmnium té l’objectiu de promoure l’emprenedoria cívica i la participació digital de la ciutadania en els processos d’innovació oberta i descoberta emprenedora, mitjançant elements de conscienciació per activar el compromís social i divulgació per fomentar la cultura participativa del territori. També s’establiran les bases per a la generació de consensos entre els agents de coneixement, l’administració pública, les empreses i la ciutadania del territori, per definir i prioritzar reptes i proposar possibles solucions a la problemàtica socioecològica i econòmica del Delta de l’Ebre.

En paraules del president de la Fundació Cívica Innòmnium, Jordi Esteban, "des d'Innòmnium fem un procés de mobilització amb els joves perquè defineixin el futur sostenible de les Terres de l'Ebre. Ho fem amb els joves que viuen a les comarques per on passa el riu Ebre, des de la Ribera d'Ebre fins el Delta. Ho fem a través del Challenge amb els 17 instituts de terres de l'Ebre, on els nanos fan treballs de recerca amb l'ajut de la comunitat científica. enguany ja anem per la 2a edició. a la primera edició vam arribar a més de 500 joves."