El passat dissabte, la Fundació Cívica Innomnium vam presentar el programa ODS Youth Academy Challenge al Festival d'Educació per la Sostenibilitat que va tenir lloc al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí.

El director general de la FCI, Diego Pallarès, va donar la benvinguda als assistents i va introduir el programa als més de 50 assistents. El projecte és una iniciativa impulsada per la Fundació Cívica Innòmnium i pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla en aliança amb els Serveis Territorials d’Educació i Centres de Recursos Pedagògics que té com a objectiu la participació ciutadana en la identificació dels reptes de desenvolupament sostenible del seu territori, així com en la definició i l’aplicació de les solucions mitjançant processos d’emprenedoria cívica (persones i entitats) que incorporen eines digitals de coneixement, de vot electrònic i de micromecenatge.

Les conques internes de la xarxa hidrogràfica de Catalunya del Nord del Camp de Tarragona i del sud de Terres de Ponent dibuixen una transregió banyada pels rius Anguera, Ondara, Francolí i Siurana, amb una sèrie d’elements comuns per la seva singularitat territorial. Les comarques de Conca de Barberà, Priorat, Garrigues, i Urgell, conformen una veritable “cruïlla de camins” entre les terres de Tarragona, de Lleida i de Barcelona. Així s’entén la gran concentració d’infraestructures lineals amb epicentre a la Conca de Barberà (4 línies elèctriques d’alta tensió, un oleoducte, una línia de ferrocarril i una de tren d’alta velocitat, una autopista, una carretera nacional, dues comarcals i un projecte d’autovia, etc.).

Després, dues alumnes participants del programa van explicar el seu treball, el procés creatiu que estaven fent i les solucions que aportaven per respondre al seu repte.