El proper 1 de desembre de 2020 se celebra el moviment global #GivingTuesday, el qual vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. Es commemora com el Dia Mundial De Donar i Col·laborar en causes socials bé siguin aliments, diners, voluntariats, objectes de segona mà, etc...

El concepte del #GivingTuesday va sorgir de la ONG 92Y Street de Nova York, dedica durant més de 100 anys a obres socials i de la Fundació de les Nacions Unides, que ha aportat la seva experiència en l'estratègia i difusió de projectes solidaris. En aquest sentit pren rellevància el conveni de col·laboració signat el passat 1 de juliol de 2020 entre la Fundació Cívica Innomnium i l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

El moviment fou creat l'any 2012 als Estats Units com alternativa als dies previs, coneguts com Black Friday i Ciber Monday que, suposen el tret de sortida de les compres nadalenques amb l'excusa d'aprofitar descomptes i baixos preus.

La Fundació Cívica Innomnium s'adhereix al moviment amb la finalitat de recaptar fons per al finançament de les beques universitàries dels guanyadors del programa "2020 ODS Youth Challenge", en la seva 1ª edició a Terres de l’Ebre.

El "2020 ODS Youth Challenge" és un certamen que premiarà el millor projecte resultant dels treballs de recerca acadèmics de les línies científica-tecnològica i social-humanística, en què es podran presentar equips d'alumnes de batxillerat dels Instituts de Terres de l'Ebre a l'entorn del projecte "Lo Crit del Delta". Els objectius d'aquest certamen són diversos: augmentar la vocació científica i emprenedora, sensibilitzar dels problemes mediambientals que amenacen avui dia el Delta de l'Ebre, identificar solucions que donin resposta a un repte del territori, detectar talent i impulsar-lo, i fomentar la innovació social vinculada als ODS de les Nacions Unides.

Els projectes presentats al programa "2020 ODS Youth Challenge" han de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones i la cura del medi ambient a les Terres de l'Ebre. Els àmbits temàtics del certamen en qüestió corresponen a les àrees de coneixement vinculades al repte "subsidència i regressió de les terres degut a l'increment del nivell del mar" del projecte "Lo Crit del Delta":

  1. Regressió i subsidència
  2. Biodiversitat i contaminació
  3. Canvi climàtc, pesca i aqüicultura

De tots els treballs de recerca presentats sortirà un treball guanyador, el qual rebrà un premi en forma de beques universitàries pel primer curs universitari, pels integrants de l'equip guanyador.