El passat 8 d'abril, la Fundació Cívica Innomnium i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals segellen un acord estratègic de col·laboracióper potenciar el desenvolupament i la transferència de coneixement en l’àmbit rural.

Ambdues organitzacions s’uneixen per promoure una gestió ambiental que resolgui els reptes territorials incloent als agents de cada territori. Per fer-ho realitat, aquest compromís inclou la col·laboració en la divulgació científica i ambiental com a pas previ a la generació de consens i a processos de participació ciutadana.

El conveni, que tindrà una durada de quatre anys, i la relació entre ambdues entitats, es basa en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides recollits per l'Agenda 2030, una eina prioritària per afrontar l’actual emergència climàtica i d’adaptació al canvi global, especialment en l’àmbit rural. A més, el conveni marc signat proposa tres eixos que articulen les accions i que posen l’accent en l’emprenedoria, l’economia verda i l’adaptació al canvi global.

“Amb el present conveni amb el CREAF volem donar suport a l’emprenedoria local, al talent jove i posar el coneixement al servei de la revitalització del territori. Ho farem plegats i mitjançant eines que van més enllà del ‘management’, oferint també formació adequada al context de crisi ambiental que vivim”, comenta Albert Latorre, fundador d'INNOMNIUM.

“Per adaptar-nos a la crisi actual que ja tenim a sobre cal entendre i tenir un coneixement ampli de les causes i efectes del canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, el canvi d’usos dels sòls, i la degradació dels ecosistemes; així doncs, la recerca aplicada als reptes del territori, la formació i la divulgació en aquesta aspecte seran fonamentals i ho impulsarem al costat d’INNOMNIUM", comenta Joan Pino, director del CREAF.