Logotip INNOMNIUM®

Finançament i viabilitat dels dics al Delta de l’Ebre

Territori
IES Blanca d'Anjou
Especialitat
Social
Realitzat per
  • Jordi Boyer Margalef
Supervisat per
  • Álvaro Vicente
  • Sandra Viñes
En breus mostrarem contingut.

Objectiu

Conscienciar a la gent de la importància del medi marí, en especial el del Delta de l’Ebre, per així poder solucionar la greu problemàtica de la recessió.

Descripció del projecte

El Treball de Recerca de segon de Batxillerat, és probablement el treball més important què hem fet tots els estudiants fins al moment, i a causa de la gran recerca d'informació que s’ha de fer i l’elevada quantitat d’hores que s’han d’invertir, penso que el més important és triar un tema que realment ens agradi i pel qual mostrem un veritable interès. És per això que jo l’he fet sobre un tema d’actualitat el qual em preocupa bastant, la regressió del Delta. Com bé ja deveu saber, el Delta de l’Ebre cada cop se’ns fa més petit a causa de la falta de sediments que haurien de baixar pel riu, però es queden estancats a les diferents preses. Aquest problema porta a que el mar Mediterrani es vagi menjant a poc a poc la nostra terra, per tant necessitem solucions immediatament, i la clau per acabar amb aquesta gran regressió podrien ser els dics. És per això que el meu treball es titula “Finançament i viabilitat dels dics al Delta de l’Ebre”. Abans de començar amb el gruix del treball és important saber de què tracta i quina és la funció de la solució aportada per la meva companya Maria Boyer, ja que per a fer realitat un projecte com aquest s’ha de tenir un ampli coneixement del tema.

De dics n’hi ha de dos tipus, els flotants i els submergits, però tots dos tenen la mateixa utilitat. Són unes grans construccions que serveixen per frenar la regressió del delta, ja que la seva funció és trencar les ones, així impedint que el mar es fiqui terra endins. Un dels exemples molt clars per demostrar la urgència d’aquesta mesura preventiva contra la regressió és en el temporal Glòria, que a començaments d’any va afectar a tota Catalunya, però especialment al Delta. Durant el temporal grans onades de fins a 3 metres d’altura van atacar la nostra terra fent desaparèixer la Barra del Trabucador i menjant-se una part important del nostre territori, amb els dics aquests efectes negatius del Glòria s’haurien reduït considerablement, així conservant gran part del terreny perdut.

Cat