Logotip INNOMNIUM®

Creació d'una cooperativa social-agroalimentària: potenciació dels productes i el turisme a la Vall del Corb.

Territori
IES Alfons Costafreda
Especialitat
Social
Realitzat per
  • Clàudia Marsà Bernaus
  • Isaac Boqué Carbonell
  • Elisabeth Pujol Visa
  • Robert Zaragoza Tarragona
Supervisat per
  • Bet Valls
  • Ares Sangrà
En breus mostrarem contingut.

Objectiu

Augmentar les possibilitats de treball real i la qualitat de vida a la vall.

Descripció del projecte

La despoblació territorial ha esdevingut un dels problemes principals en els últims anys a les zones rurals de Catalunya i la Vall del Corb se n’ha vist afectada. Aquest treball conté una proposta de desenvolupament d’un projecte per fer front a aquest gran problema mitjançant la metodologia del disseny thinking, la qual permet centrar-se en les necessitats dels usuaris, ja que hi té molta importància l’estudi dels afectats. La proposta es basa en la creació d’una cooperativa online de productes locals i de proximitat, a més d’oferir propostes de turisme i experiències a la Vall. L’objectiu és fomentar una relació de valor entre el territori i els productes d’aquest amb la població i clients. Algunes de les propostes més destacades de la cooperativa són el Geocaching, utilitzat per fomentar el turisme a localitzacions històriques de la Vall; la creació d’events mensuals segons el producte de temporada i la introducció de “El Corb”, la furgoneta de repartiment que a la vegada permet fer tastos dels productes. A més d’augmentar la proposta turística i la qualitat de vida i reconeixement dels sectors de la Vall, la cooperativa també té en compte l’aspecte mediambiental, en afegir un descompte en el retorn dels envasos, tots fets de materials reutilitzables. Per acabar, la proposta es basa en un projecte de futur, per mitjà del qual s'espera disminuir l’efecte del despoblament, oferint oportunitats laborals als petits comerços i incrementant el reconeixement tant dels productes com del territori, fent així de la Vall del Corb un espai reconegut en gastronomia i turisme.
Cat